(8 523) 33320

Faksas (8-5) 231 66 60

Kalbos pasirinkimas:

LT EN
.

2013 m. naujienų archyvas

  • SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRĖS A. PABEDINSKIENĖS KALĖDINIS SVEIKINIMAS

    Socialinės apsaugos ir darbo ministrės A.Pabedinskienės sveikinimas su Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais Metais

    Plačiau
  • SLAUGOS AR PRIEŽIŪROS TIKSLINĖS KOMPENSACIJOS NEĮGALIESIEMS DIDĖS 15 PROCENTŲ

    Nuo 2014 metų bus atkuriamos slaugos ar priežiūros išlaidų tikslinės kompensacijos neįgaliesiems, kurios 15 procentų buvo sumažintos 2010 metais. Tai palies beveik 100 tūkstančių neįgalių žmonių. Tam papildomai numatyta 86 mln. litų valstybės biudžeto lėšų. Pasak ministrės Algimantos Pabedinskienės, užsitęsus ekonominei krizei, nuo 2012 m. buvo atkurtos tik „Sodros“ pensijos, todėl labai svarbu, kad jau nuo kitų metų 15 procentų didesnes tikslines kompensacijas gaus ir neįgalieji.

    Plačiau
  • PAGERBTI GERIAUSI ŠIŲ METŲ NEĮGALIEJI SPORTININKAI

    2013 m. gruodžio 4 d. socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė dalyvavo geriausių 2013 metų neįgaliųjų sportininkų apdovanojimuose. Sveikinimo žodžiai skambėjo Lietuvos golbolo rinktinei, šiemet iškovojusiai Europos čempionės titulą, kitiems neįgaliesiems sportininkams bei jų treneriams.

    Plačiau
  • ĮVYKO NEĮGALIŲJŲ REIKALŲ TARYBOS POSĖDIS

    2013 m. gruodžio 10 d. (antradienį) 14 val. Neįgaliųjų reikalų departamente (Vilnius, A. Vivulskio g. 13, 205 posėdžių salė) įvyko Neįgaliųjų reikalų tarybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos posėdis.

    Plačiau
  • KONFERENCIJA ,,ŽMOGAUS TEISIŲ APSAUGA IR NEVEIKSNUMO INSTITUTO REFORMA LIETUVOJE”

    Š. m. gruodžio 13 d. Lietuvos sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija organizuoja konferenciją ,,Žmogaus teisių apsauga ir neveiksnumo instituto reforma Lietuvoje“, kuri vyks Vilniaus miesto savivaldybės Lietuvos kurčiųjų draugijos salėje, Šv. Kazimiero g. 3, Vilnius.

    Plačiau
  • NEĮGALIŲJŲ REIKALŲ TARYBOS POSĖDIS

    2013 m. gruodžio 10 d. (antradienį) 14 val. (Vilnius, A. Vivulskio g. 13, 205 posėdžių salė) vyks Neįgaliųjų reikalų tarybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos posėdis.

    Plačiau
  • NEĮGALIŲJŲ DIENAI PAMINĖTI-INTERNETO SVETAINĖ, ŽYMINTI NEĮGALIESIEMS PRITAIKYTAS VIETAS

    Gruodžio 3-oji – Tarptautinė neįgalių žmonių diena. Lietuvos žmonių su negalia sąjunga šiai dienai paminėti pristato naują interneto svetainę www.beslenksciu.lt. Kiekvienas asmuo su judėjimo negalia prieš išeidamas iš namų dėl menkai pritaikytos fizinės aplinkos privalo suplanuoti savo kelionės maršrutą, tačiau Lietuvos gyventojai ir užsienio svečiai susiduria su dideliais sunkumais ir nusivylimais, kadangi negali gauti kvalifikuotos informacijos, ar vieta, į kurią jie norėtų keliauti, yra pritaikyta neįgaliajam.

    Plačiau
  • MINISTRĖ ALGIMANTA PABEDINSKIENĖ: ,,PRIVALOME UŽTIKRINTI NEĮGALIŲJŲ POREIKIŲ TENKINIMĄ TEIKIANT SOCIALINĖS INTEGRACIJOS PASLAUGAS”

    Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė dalyvavo konferencijoje „Neįgalusis darbo rinkoje: realijos ir perspektyvos“. Konferencijos metu ministrė sveikino neįgaliuosius Tarptautinės neįgaliųjų dienos proga ir kalbėjo apie neįgalaus asmens padėtį darbo rinkoje, aptarė esamą situaciją bei svarstė, kokių priemonių imtis, kad ši padėtis gerėtų.

    Plačiau
  • MINISTRĖS SVEIKINIMAS TARPTAUTINĖS NEĮGALIŲJŲ DIENOS PROGA

    Mielieji, Jau daugiau nei dvidešimt metų visame pasaulyje gruodžio 3-ąją minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Visada žaviuosi žmonių su negalia gebėjimu išreikšti save, atrasti nepaprastus, kartais netikėtus būdus bendrauti su aplinka. Iš patirties žinau, kad šių žmonių sielos yra meniškos ir trapios, todėl menas neretai jiems tampa artimu sielai užsiėmimu ir saviraiškos būdu. Džiaugiuosi matydama, kad vis daugiau žmonių su negalia išdrįsta imtis iniciatyvos, drąsiai dalyvauja įvairiuose renginiuose, programose, kur parodo savo talentus ir sugebėjimus, džiugina ne tik savo, bet ir visų aplinkinių širdis.

    Plačiau
  • TREČIĄ KARTĄ GLOBOS NAMŲ KOLEKTYVAI KONCERTAVO SU ŽINOMOMIS SCENOS ŽVAIGŽDĖMIS

    Rokiškyje vykstančioje šventėje „Stiprus, kai tu šalia“ socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ne tik sveikino renginio dalyvius, bet ir džiaugėsi žmonių su negalia kūrybiškumu, meniškumu bei noru dovanoti šventę visai visuomenei. „Džiugu, kad šis jau tradiciniu tapęs renginys sukviečia didelį būrį atlikėjų ir žiūrovų, socialinės globos namų gyventojų ir darbuotojų, taip pat – ir bendruomenės narių. Tie, kurie šventėje dalyvauja jau ne pirmą kartą, puikiai žino, kiek gerų ir nuoširdžių emocijų žada šis renginys“, – šventės dalyvius sveikino ministrė.

    Plačiau

Spausdinti