(8 523) 33320

Faksas (8-5) 231 66 60

Kalbos pasirinkimas:

LT EN
.

2020-ais metais nevyriausybinių organizacijų sukurti produktai

TOP 2020 metų nevyriausybinių organizacijų sukurti produktai 

baltas stalas su vaza

Neįgaliųjų reikalų departamentas vykdo Neįgaliųjų asociacijų veiklos rėmimo projektą ir 2020 metais įgyvendindamos projektus nevyriausybinės organizacijos sukūrė išties puikius produktus, kuriais didžiuojamės dalindamiesi. 

Lietuvos žmonių su negalia tinklinio ir badmintono asociacija 2020 metais sukūrė naują internetinę svetainę (www.neiart.lt), kurioje patalpinta virtuali neįgaliųjų teisių konvencija ir pagrindinė svetainės ypatybė – neįgaliųjų kūrybiniuose užsiėmimuose sukurti darbai. Po kiekvienu neįgaliųjų sukurtu kūriniu yra pateiktas išrašas iš neįgaliųjų teisių konvencijos, kurį tas kūrinys atspindi. Taip pat autoriaus nuotrauka ir trumpas aprašymas kodėl jis/ji mano, kad ši perteikta neįgaliųjų teisių konvencijos dalis yra svarbi suprasti visuomenei.

Lietuvos aktyvios reabilitacijos asociacija parengė metodinę pagalbą neįgaliųjų asociacijos nariams ir sukūrė animacinį filmuką apie neįgalių vaikų įtrauktį, kuriame pavaizduota, kaip galima paskatinti vaikus veikti ir priimti į skirtingas veiklas. Visą informaciją galite rasti https://www.lietuvosreabilitacija.org/naujienos 

Asociacijos „Kitoks vaikas“ valdybos pirmininkė Daina Šiekštelytė-Valkerienė įsitikinusi, kad apie autizmą turėtume girdėti kur kas daugiau. Anot jos, spaudoje dažniausiai aprašomi liūdni atvejai, nors pozityvių pavyzdžių – nestokojama. Asociacija “Kitoks vaikas” norėdama atkreipti dėmesį į įsišaknijusius mitus apie autizmą, o taip pat ir pateikti objektyvius faktus sukūrė socialinį klipą  „Jūsų vaikas netiki baubais, o Jūs?“

Lietuvos negalios organizacijų forumas pristatėte neoficialų leidinio „Tarptautiniai principai ir gairės dėl žmonių su negalia teisės į teisingumą“ vertimą, kurį parengė Jungtinių Tautų specialioji pranešėja neįgaliųjų teisių klausimais Catalina Devandas Aguilar.

Spausdinti